Hill House

casa colina en Murcia Montepinar

Hill House

Hill House was proposed as an intervention on a plot with a steep terrain made up of limestone. Programmatically the needs of the house are solved on one floor. Taking advantage of the clearing in the mountains to generate an interior patio with a swimming pool.

The level chosen to cement the house was chosen to compensate for the clearing and to camouflage it with a landscaping. The steep slope of the mountain means that relatively little space on the plot can be used to build. On the other hand, it starts with the minimum intervention on the plot. Since it is occupied by a pine forest that continues until entering the public forest.

As it is necessary to dig in the rock to create a terrace where the house can be located, the level of the house is located where the least excavation is needed, approximately one thousand cubic meters.

The main characteristic of the site is the slope and the materiality of the terrain. Being on the side of a mountain the terrain is exposed limestone. It is necessary to dig to locate the house in a flat space. These characteristics, which a priori are inconvenient, become a strength of the project by visually embedding the house in the mountains. Creating a minimal impact on the environment.

Project plans

The house is proposed on a single floor taking into account the possibility of locating an elevator in the future, so that the installation is mimicked in the aesthetics of the house and is taken into account in the distribution.

Image gallery

1 Comment

best CBD Oil · 2020-04-17 at 5:27 am

It’s really very complex in this active life to listen news on Television, therefore I just use internet for that reason, and get the newest information.|

Leave a Reply